Förmiddagarna de dagar jag är ledig eller jobbar kväll är perfekta att gå till gymmet. Alla barn i skolan och bara mig själv att tänka på.
torsdag 28 februari 2013
onsdag 27 februari 2013
söndag 24 februari 2013
46, Duktig (32 av 365)
En väldigt duktig tjänstehund. Världens snällaste nallebjörn när han är ledig, men ingen jag skulle vilja möta på fel plats vid fel tillfälle när han är i tjänst. Så akta er alla busar.
tisdag 19 februari 2013
67, Februari (28 av 365)
I februari är det fettisdagen. Då är det ett måste med semlor. Jag är inte så förtjust i semlor, men en varje år brukar det bli.
I år tänkte jag fuska eftersom jag jobbade hela dagen, och köpa bullarna och göra semlor. Men butikerna här hemma hade inte tagit in några. Färdiga semlor funkar inte hos oss då två behöver laktosfri grädde, en äter inte gärna grädde alls och tre äter inte mandelmassa. Så det var bara att slänga ihop en vetedeg och baka. Tur man tycker det är kul.
102 Gul (27 av 365)
När man fotograferar världen med min mobil en mörk vinterkväll så bli den gul.
Bilden togs på en av mina kvällspromenader. Älskar att gå ut en tyst snöig vinterkväll.
286 Sopor (26 av 365)
Det har blivit dåligt med fotograferandet. Tråkigt väder, dålig fantasi och mycket jobb. Men jag laddar för att ge mig ut med kameran snart när vädret blir roligare.
Dagens bild är tagen i parkeringsgaraget vid Mälarsjukhuset för några dagar sen. Ser ju inte allt för roligt ut.....
fredag 8 februari 2013
14, Bakverk (25 av 365)
5 dl vatten, fingervarmt
1 dl mjölk
25 gram jäst, 1/2 paket
2 tsk salt
1 msk honung, eller strösocker
12,5 dl vetemjöl, + mjöl till utbakning
Gör så här:
Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim.
Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till något.
Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig.
Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min i 240-250 grader.
Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin
357 Äggkopp (24 av 365)
Frukostägget i min favoritäggkopp. Den fick jag av min mormor och morfar när jag var liten. Jag tror att dom köpte den i Norge.